عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز؛

بی‌ثباتی اقتصاد کلان، مهم‌ترین مانع رشد اقتصادی کشور

امید اسمعیل ظفر، رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز؛ 

کاهش شدید ظرفیت تولید بر اثر مشکلات تأمین انرژی در صنایع استان آذربایجان شرقی  

امید اسمعیل ظفر، رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز گفت: به دلیل مشکلات تامین انرژی ۸۰ درصد ظرفیت کارخانه‌های فلزات استان آذربایجان شرقی خالی است. 
کد خبر: ۱۵۱۳۴۵۷
نویسنده وحیده حاجی محمدیاری

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: نشست کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز با حضور داریوش اسماعیلی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، نمایندگان و مدیران بخش خصوصی و دولتی استان آذربایجان‌شرقی، با محوریت هم‌اندیشی برای حل مشکلات مرتبط با معادن استان و رونمایی از طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف معادن در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد. 

امید اسمعیل ظفر، رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز در این نشست با اشاره به وضعیت نامطلوب صنایع معدنی و فلزی در استان آذربایجان‌شرقی، از کاهش شدید ظرفیت تولید و مشکلات تأمین انرژی برای صنایع این حوزه انتقاد کرد. 

رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز با بیان اینکه بخش عمده‌ای از اقتصاد استان در دست بخش خصوصی است، افزود: در حال حاضر ۸۰ درصد ظرفیت کارخانه‌های فلزات استان خالی است. ما دیگر استان اولین‌ها نیستیم، بلکه به مظلوم‌ترین استان تبدیل شده‌ایم. 

عضو هیئت رئیسه انجمن فولاد آذربایجان با مقایسه‌ی شرایط استان آذربایجان‌شرقی با دیگر مناطق کشور گفت: در برخی استان ها کارخانه‌های فولاد روزانه ۱۷ ساعت برق دارند و با نهایتاً ۲۰ تا ۳۵ درصد کاهش دیماند مواجه‌اند، اما در استان ما تنها ۱ مگاوات برق در اختیار صنایع قرار می‌گیرد که صرفاً برای روشنایی کارخانه‌ها کافی است. 

وی ادامه داد: سیاست‌های توزیع برق در استان نیز یکپارچه نیست. شرکت توزیع نیروی برق تبریز سیاستی متفاوت از شرکت توزیع نیروی برق منطقه‌ای دارد، به‌گونه‌ای که برخی واحدهای تولیدی با ۸۰ درصد ظرفیت و برخی دیگر تنها با ۱۰ درصد فعالیت می‌کنند. 

رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز با انتقاد از نبود مشوق‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی معدن طی دو و نیم سال اخیر اظهار داشت: در حالی که آذربایجان‌شرقی دارای معادن ارزشمند و آماده‌ی بهره‌برداری است، اما به دلیل نگرانی از کمبود انرژی، پروژه‌ها وارد فاز اجرایی نمی‌شوند؛ این در حالی است که بازگشت سرمایه در برخی پروژه‌ها کمتر از پنج ماه تخمین زده می‌شود. 

رئیس هیئت مدیره هلدینگ ظفر در رابطه با مشکلات ارزی تولید کنندگان نیز عنوان کرد : مشکلات پیش آمده در رابطه با تعهدات ارزی، کلیه تولید کنندگان و صادرات کنندگان را در شرایطی قرار داده است که به میزان قابل توجهی صادرات محصول خود را کاهش داده اند، از دست رفتن بازارهای خارجی اثرات زیانباری را به دنبال خواهد داشت و مشتریان دنبال شرکت های جایگزین خواهند بود و به تبع آن در کنار کاهش تولید از محل کمبود انرژی، کاهش تولید به دلیل از بین رفتن بازار صادراتی را هم شاهد هستیم .   

ظفر در پایان خواستار تدوین سیاست‌های منسجم و حمایت‌گرانه در حوزه‌ی انرژی و سرمایه‌گذاری برای احیای صنایع معدنی و فلزی استان شد.

 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها